En snygg golvlampa är grejen

Löning och long overdue att uppgradera vardagsrummet. Lördagen är räddad: planering, nätbeställningar, röj och städ m m och sen en flaska vin och en schysst film. Vi får se vad som ska fixas, bytas ut och köpas till men en golvlampa som jag sett på Stayhome vet jag att jag vill ha, som rummets ”snygging”. Många vardagsrum är supertrista utan något som sticker ut; jag anser att de behöver nåt som får en att haja till. Det räcker liksom inte med en soffa eller platt-tv. Många golvlampor kan också vara trista, men jag har fått lite idéer från alla hotell man bott på. Lobbyn eller baren har ofta skitcoola lampor som huvudnummer, t ex i någon böjd metallkonstruktion och mysigt ljus. Ibland kan de ha något specialbyggt som en upplyst pyramid eller en lampa snedstreck minifontän men riktigt så långt ska jag inte gå. Sen ska vi hitta någon schysst fåtölj också. Den ska eventuellt stå jämte golvlampan och kan också få dra ögonen till sig. Den ska vara riktigt skön att sitta i men ingen tjock ”gubbfälla”, utan något slimmat och mindre fluffigt. Om man sen nickar till efter att ha läst sportsidorna och knäppt upp byxorna lite är en annan femma, haha.